Choď na obsah Choď na menu
 


DUBAJ-Doprava,ubytovanie,zábava

 

 

Výsledkom pestrého kultúrneho mixu Dubaja je neuveriteľný výber reštaurácií a kaviarní. Nájdete tu všetko, od jednoduchých kaviarní pre indo-pakistanských robotníkov vo štvrti Karama, po reštaurácie v najznámejších päťhviezdičkových hoteloch. Nechýbajú ani americké fastfoody ako KFC, Chillis, Starbucks, alebo McDonalds. Medzi najlacnejšie možnosti patria podobne ako v iných mestách stánky podobné kebabovým - Shwarma. Miestny variant kebabu stojí okolo 3 Dhs, exotickejšie libanonské alebo iránske okolo 5 Dhs. Vegetariánsky variant Fala-Fil (Felafel, falafel) stojí rovnako..Najrýchlejšie rastúce mesto na svete. Pompézne, zábavné, trochu surreálne. Preslávilo sa plážami, slnkom a shoppingom. V minulosti pokojné miesto s koralovo-sadrovcovými domami, obklopenými palmami, obývané perzskými kupcami a beduínskymi rybármi. Dnes sa mešity a architektúra starého mesta odráža v lesku hypermoderných mrakodrapov. 

 

 

 

Po starších častiach Dubaja, na trhy, k úžasnej architektúre a k múzeám sa najlepšie dostanete pešo. Verejná doprava je lacnejším spôsobom cestovania. Autobusy sú čisté, chodia často, cestovné je lacné. Ich linky ale nepokrývajú celé mesto.

 

 

 

 

S viac ako stovkou hotelov je v meste ubytovania dostatok. Dubaj je atraktívnym hlavne pre bohatých klientov. Napriek tomu je počas teplejších mesiacov možné dostať vysoké zľavy. Pre vysoký dopyt po hoteloch sa oplatí rezervovať si ubytovanie vopred, (najmä počas turistickej sezóny od septembra do mája.  Možnosti ubytovania na oficiálnych stránkach mesta.

 

 


 

dubaj.jpgS viac ako stovkou hotelov je v meste ubytovania dostatok. Dubaj je atraktívnym hlavne pre bohatých klientov. Napriek tomu je počas teplejších mesiacov možné dostať vysoké zľavy. Pre vysoký dopyt po hoteloch sa oplatí rezervovať si ubytovanie vopred, (najmä počas turistickej sezóny od septembra do mája. Možnosti ubytovania na oficiálnych stránkach mesta.

 

Konzumácia alkoholu v Dubaji má niekoľko obmedzení: dostanete ho len v podnikoch s licenciou, zvyčajne patriacich k hotelom ( aj keď majú samostatný vchod); Počas moslimských sviatkov (aj počas denných hodín ramadánu) sa alkohol nepredáva,. čo platí to aj pre ne-moslimov; Na verejných priestranstvách je piť alkohol .dubaj-2.jpg

Výsledkom pestrého kultúrneho mixu   Dubaja je neuveriteľný výber reštaurácií a   kaviarní. Nájdete tu všetko, od   jednoduchých kaviarní pre indo   pakistanských robotníkov vo štvrti   Karama, po reštaurácie v najznámejších   päťhviezdičkových hoteloch. Nechýbajú   ani americké fastfoody ako KFC, Chillis   tarbucks, alebo McDonalds. Medzi   najlacnejšie možnosti patria podobne ako  v iných mestách stánky podobné   kebabovým - Shwarma. Miestny variant   kebabu stojí okolo 3 Dhs, exotickejšie libanonské alebo iránske okolo 5 Dhs. Vegetariánsky variant Fala-Fil (Felafel, falafel) stojí rovnako.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.